Samen met de gemeente Dronten, De Meerpaal en Optisport is begin 2018 gekeken of er een mogelijkheid is om passieve kinderen in beweging te krijgen.

De aanleiding was een moeder c.q. oma die wel interesse had in Aikdo maar dat in Dronten niet kon vinden voor haarzelf en haar kleinkind. Nadat ikzelf met flyers, het netwerk benaderen en mensen aanspreken gestart was kwam ik via OptiSport en de buurtsportcoaches van De Meerpaal in contact met de gemeente. Na een paar bijeenkomsten werd besloten om de scholen te benaderen met een gasttraining voor de bovenbouwgroepen. Vanuit deze acties kwamen een paar kinderen kijken waarna er gezocht moest worden naar een locatie. Hier bood ASVD-Budo hulp. Ik kon in hun locatie en ook hun matten gebruiken. Samenwerking zou later wel besproken worden omdat de vakantie voor de deur stond. Dat door een communicatiestoring de locatie niet elke keer gebruikt kon worden staat los van ASVD-Budo.

Na de vakantie en met een paar enthousiaste kinderen die wel wilden doorgaan ging ik op zoek naar een locatie omdat in de dojo van ASVD-Budo aan de Lijzijde geen ruimte was op de tijdstippen die mij/ons het beste uitkwam. En zo werd samen met OptisSport sportzaal De Stal aan de Barrage 6 in Dronten gevonden.

Al met al kon na de eerste gesprekken in januari 2018 gestart worden met Aikikids Dronten op 5 september 2018 in een redelijk vaste locatie.

Mocht u interesse hebben of alleen maar nieuwsgierig zijn wat er gedaan wordt, kom eens kijken. Meedoen kan ook. De eerste twee lessen zijn gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.