Vandaag 9 januari 2019 was er het eerste examen van dit jaar.

Het examen was gekoppeld aan de opening van het nieuwe jaar. Bij aanvang was er eerst een algemeen praatje waaruit bleek dat er toch enige gespannenheid heerste voor het examen. Er is uitgelegd dat er gestart zou worden met een algemene herhaling van de technieken met de nadruk op de examentechnieken. Dus als iedereen goed zou opletten wordt het een makkie.

Na de opwarming en de standaard oefeningen, Shiko, Tai Sabaki, Mae Ukemi en Ushiro Ukemi moesten ze in Seiza zitten. Met Mettte, die voor de kerst geslaagd was, werd Suwari waza Ikkyo Omote en Ura voorgedaan vanuit Ai hanmi. De examenkandidaten moesten daarna dit oefenen. Hierna werd er over gegaan op Nikyo Omote en Ura waarna ze dan alleen Ikkyo Omote en Ura in Tachi waza moesten doen. Hierna was het half uur om en kon er begonnen worden aan het examen.

Zoals verwacht ging het vlekkeloos en kregen de examenkandidaten te horen dat ze geslaagd waren.

Onder het genot van een hapje en drankje tijdens de nieuwsbijeenkomst, die volgde op het examen, kregen zij hun Kyu diploma uitgereikt. De resterende tijd van het lesuurtje werd ruimschoots overschreden omdat alle aanwezigen mee konden feesten.

Cobie en Martin, van harte gefeliciteerd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.