Omdat Isaija geveld was door het griepvirus kon hij niet meedoen met het examen op 9 januari.

Het plan was dat zodra Isaija weer beter zou zijn, en aan de trainingen deel zou nemen, hij zonder dat hij het wist beoordeeld zou worden of hij de 12e kyu waard zou zijn.

Op 16 janauri was Isaija weer aanwezig en nadat wij de opwarming hadden gedaan, werd gestart met een herhaling van de technieken die bekend moesten zijn. Bij een paar zei Isaija dat hij het niet meer wist. Door te zeggen dat hij even moest nadenken wat het beste aanvoelde ging het bijna als vanzelf.

Na de herhaling werden de nieuwe technieken getraind waaraan gewerkt wordt voor het volgende examen. Isaija had nog steeds niks door wat ook logisch is. Hij trainde lekker mee zonder dat enige vorm van spanning was te zien.

Met nog een kwartier te gaan moesten ze allemaal Ukemi’s maken naar de andere kant van de tatami. Heen in mai mawari ukemi en terug in ushiro mawari ukemi. Hierna werd er een wedstrijdje gehouden wie het snelst heen en terug was. Toen iedereen in seiza aan de kant zat vroeg ik Isaija en Cobie tegenover elkaar op de mat plaats te nemen. Of zij ook in shiko naar voren konden komen en in seiza tegenover elkaar konden zitten. Hierna moest Cobie Isaija aanvallen in ai hamni waarna Isija de technieken voor de 12e kyu moest laten zien. Dit deed hij ruim voldoende zodat hij verbaasd keek dat hij geslaagd was voor zijn 12e kyu. Het drong pas tot hem door nadat alle leden voor hem klapten.

Isaija kreeg echter niet uit mijn handen een certificaat omdat er wat fout was gegaan met het afdrukken, maar dat certificaat is later bij hem thuis afgeleverd.

Isaija ook jij gefeliciteerd met het behalen van je 12e kyu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.