Woensdagmiddag 3 juli 2019 was het examen gepland voor de vaste leden. Omdat 10 juli de laatste lesdag van het seizoen 2018 – 2019 zou zijn en daarbij altijd een afsluiting hoort, is dit naar voren gehaald omdat er een aantal leden die dag niet konden.

10 juli 2019 laatste lesdag in De Stal.

Aangezien er een aantal aspirantleden kwamen proeftrainen, is de les opgedeeld in een warming up, de standaard technieken Shiko lopen, Ukemi en Tai sabaki getraind en zijn aikido technieken uitgelegd en op getraind.

4 examenkandidaten naar voren geroepen.

Na een half uur werden de examen kandidaten naar voren geroepen. De basistechnieken waren al in de voorgaande les behandeld en in orde bevonden. Zo was er Ikkyo Omote en Ura in Suwari Waza getraind wat een ieder goed had uitgevoerd. Nikkyo gaf wat problemen met de eindcontrole maar voor een kyu examen was dat voldoende. Het examen bestond dit keer uit Tachi waza Ai hanmi Ikkyo en Nikkyo. Beiden in Omote en Ura.

Gevraagde technieken netjes uitgevoerd.

Mette en Cobie lieten een prachtige uitvoering van de technieken zien en Isaija en Martin waren iets te nadenkend bezig. Aangezien Isaija en Martin in de les wel de technieken redelijk onder controle hebben werd dat meegewogen en zijn alle vier gelsaagd.

Alle vier examenkandidaten geslaagd.

Mette en Cobie, gefeliciteerd met jullie 9e Kyu en Isaija en Martin gefeliciteerd met jullie 10e Kyu.

Na dit examen was er tijd voor een seizoensafsluiting en zowel de leden als de meegekomen ouders konden onder het genot van een hapje en drankje gezellig napraten.

Op naar volgend seizoen. Als jullie je zo blijven ontwikkelen zit eind volgend seizoen een 6e kyu er wel in.